Aantal personen: 4
750 gr kleine aardappelen (krieltjes)
zout, peper
600 gr gekookte rode bietjes, in partjes
125 gr mager ontbijtspek, in reepjes
3 eieren
2½ dl crème fraîche
100 gr verse geitenkaas, verkruimeld
1 tl tijmblaadjes
Kook de aardappelen circa 10 min in ruim kokend water met zout. Laat ze uitlekken en verdeel ze samen met de bietjes over vier ingevette ovenschaaltjes. Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan en leg de spekreepjes ook in de schaaltjes. Klop de eieren los en meng ze met de crème fraîche, geitenkaas en tijm. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel in de schaaltjes en bak de clafoutis circa 30 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot het eimengsel gestold is. Let op dat de aardappelen en bietjes niet te donker worden, dek de schaaltjes eventueel af met aluminiumfolie. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |